• Zo života školy

            • Emócie v marketingu

            • Žiaci maturitných ročníkov sa dozvedeli niečo nové o svojom mozgu. Škola zrealizovala v spolupráci OZ Mladý podnikavec workshop Emócie v marketingu. Žiaci počuli a videli ako nás dokážu ovplyvniť emočné marketingové kampane rôznych značiek. Témy boli rozpracované na emočnej (iracionálnej) a racionálnej (vedomej) oblasti vnímania. Spoločne sme absolvovali aj testy, pri ktorých sme zistili, ktorá mozgová hemisféra ľudského tela je dominantnejšia. Emócie v marketingu nie sú len o emóciách, ale sú aj o príjemnej a priateľskej  atmosfére, ktorú sme zažili  v škole počas celého worshopu. Vďaka Ing. Dávidovi Vrtaňovi, predsedovi OZ Mladý podnikavec, ktorý nám sprostredkoval zaujímavé informácie.

            • Keď vyučujú žiaci...

            • Školská gastronomická aktivita zameraná na spoznanie rýchleho občerstvenia, tzv. Fast Foodu (z angl. rýchla potrava), ako súčasný fenomén v stravovaní, ktorý sa dostal do celého sveta. Tento spôsob stravovania je založený na rýchlom výbere pokrmov, príprave, rýchlom predaji a rýchlej konzumácii.  Žiaci 1. ročníka nadstavbového štúdia na odbornom predmete hotelové služby svojim spolužiakom priniesli poznatky o významných reťazcoch rýchleho stravovania. Menovite išlo o reťazce: McDonald’s Corporation, Kentucky Fried Chicken, Subway a mnoho iných. Priblížili nám históriu vzniku firiem, produktov, spôsob predaja a propagácie na trhu.

            • Návrat do školy

            • Vedenie Súkromnej strednej odbornej školy, Dom odborov, Antona Bernoláka 51 blok B, Žilina oznamuje žiakom, že nástup na vyučovanie je 10.01.2021 (pondelok) podľa rozvrhu. Žiaci ročníkov I.ND, II.A, II.ND na teoretické vyučovanie a žiaci III.A na praktické vyučovanie. Bližšie informácie Vám poskytnú triedni učitelia.