• Zo života školy

            • Školské vianočné trhy

            • Vianoce, to je ten krásny čas, keď nasávame vôňu škorice, počúvame vianočné pesničky a nikam sa neponáhľame. Okolo nás sú ľudia, ktorých máme radi a vonku poletuje sneh. Čas oddychu, radosti a vnútorného mieru. Presne takúto atmosféru sme sa snažili dnes spoločne vytvoriť na vianočných trhoch v škole. Všetky triedy mali svoj stánok, v ktorom za symbolickú cenu predávali svoje výrobky. Na chodbe sa teda podával punč, všakovaké cukrovinky, koláčiky i slané dobroty. Okrem toho žiaci vyrobili aj rôzne vianočné dekorácie. Program vianočných trhov sme spestrili vianočnou tombolou, v ktorej vyhrali všetci tí, ktorí si zakúpili tombolový lístok.

            • Reč tela

            • Zaujímavá téma neverbálnej komunikácie a tajomstiev reči tela bola témou workshopu v našej škole. Naučili sme  sa poznať svoje okolie, kolegov, kamarátov či rodiny. Zaujímavou školskou akciou sme podporili svoj osobnostný rozvoj a dozvedeli sme sa, čo všetko sa skrýva za touto zaujímavou témou nášho správania. 

          • Grand Hotel Kempinski High Tatras
            • Grand Hotel Kempinski High Tatras

            • Tatranská rozprávka to je Grand Hotel Kempinski High Tatras nachádzajúci sa na brehu Štrbského plesa, ktorý ponúka luxus v troch prepojených historických budovách. Vďaka spojeniu historických budov, ktoré sú zároveň národnou pamiatkou pozostáva z 98 izieb a apartmánov, pričom  každá z nich je jedinečná. Prehliadka Junior apartmán s výhľadom na jazero, Deluxe apartmánom v podkroví a Grand Deluxe apartmánom s vežičkou bolo neskutočným zážitkom. Skvelú príležitosť spoznať jeden z najviac obdivovaných a luxusných hotelov na Slovensku mali žiaci našej školy. Počas exkurzie pod odborným vedením pracovníkov hotela sme sa oboznámili s prácou kreatívneho tímu Concierge, prácou v reštaurácii, kuchyni a recepcii. V celom hotelovom zariadení sa poskytujú zákazníkom najkvalitnejšie služby. Personál sa pravidelne preškoľuje v dodržiavaní štandardov. Reštaurácia v historickej časti hotela, kde zákazníci trávia najviac času si môžu vychutnať kvalitné jedlá a nápoje, ktoré sa dokončujú pri stole hosťa. Nazreli sme aj do ZION SPA LUXURY – miesta s výhľadmi, ktoré vyrážajú dych. Spoznali sme  náročnosť práce ,,Lady in Red”, ktorá každému hosťovi poskytuje pozornú, individuálnu a intuitívnu pomoc a odborné znalosti. Veríme, že zážitok z návštevy tohto hotela bude u mnohých rezonovať a motivovať k úspešnému štúdiu na škole.

            • FiNNkvíz

            • Žiaci z triedy II.A, menovite Laura Vašková, Martina Hrabošová, Veronika Kadličková a Dušan Cabaj sa zapojili do súťaže Fin kviz, ktorú pripravila Nadácia NN pre žiakov stredných škôl. Žiakom ďakujeme za krásne umiestnenie a reprezentáciu školy.

              Súťaž preverila vedomosti žiakov z finančnej gramotnosti, ktorá je v súčasnosti veľmi dôležitá. Účelom nadácie je podporovať vzdelávanie v oblasti finančnej gramotnosti. Súťaž bola plná zaujímavých otázok z finančnej oblasti. Žiaci hravou formou získali nielen nové vedomosti, ale mohli zabojovať aj o lákavé finančné ceny.

          • Sviatok svätého Mikuláša
            • Sviatok svätého Mikuláša

            • Túto starú tradíciu sme si pripomenuli aj na našej škole. Svätý Mikuláš zvukom zvonca ohlasoval svoj príchod. Sprevádzali ho anjeličkovia a čerti. Spolu vytvorili čertovsky dobrú atmosféru nielen na škole, ale i v reštaurácii, ktorá sídli v priestoroch Domu odborov. Úsmev na tvári vyčarili nejednému hosťovi. 

              Ďakujeme žiakom z II.ND za zorganizovanie peknej akcie, nepotešili len nás v škole, ale aj pána riaditeľa Domu odborov.

              Vianoce sú pomaly za dverami. Želáme Vám, aby ste v tejto kúzelnej atmosfére zabudli na starosti všedných dní. Skúste pokojne rozjímať nad svojím životom spolu s Vašimi blízkymi. Takéto chvíle sú vzácne, vytvárajú priestor pre vzájomné ľudské porozumenie.

               

            • Krabičky plné lásky

            • Naši žiaci sa rozhodli potešiť osamelých seniorov. Zapojili sa do celoslovenskej zbierky Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? s krásnym posolstvom. Sme radi, že našej mládeži záleží na senioroch. Snažíme sa upevňovať vzťahy medzi žiakmi a seniormi aj takýmto spôsobom. Do krabíc zabalili maličkosti, ktoré starkým vyčaria úsmev na tvári a zahrejú ich pri srdiečku. Krabičky poputujú do centra sociálnych služieb Harmónia, Úsmev a Straník.