• Zo života školy

            • Podporili sme dobrú vec ♡

            • Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka Vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

            • Mestské divadlo

            • Naši maturanti navštívili Mestské divadlo v Žiline, aby si pozreli inscenáciu Anna Karenina, ktorá bola podčiarknutá súčasným spracovaním. Je to jeden z najznámejších románov z pera L. N. Tolstého. Ďakujeme za úžasný kultúrny zážitok.

            • Varenie s Ladislavom Floreánom

            • Náš žiak Matej Tavač z II.A strávil krásne štyri dni v Prahe. Stážoval u privátneho šéfkuchára Ladislava Floreána. Veľa videl a ešte viac sa naučil. Varili v zaujímavých priestoroch ,,v dome nad vodou“ degustačné menu pre rôznych hostí. Prím na tanieri hrala kuracia rolka, ku ktorej pripravovali rôzne rozmanité pyré: slivkové, karfiolové, mrkvové. V ďalšom degustačnom menu obmenili kuraciu rolku bravčovým steakom, ku ktorému opäť
              kombinovali variácie pyré a pečené fialové zemiaky. Mateja uchvátila Praha nielen svojou históriou, ale aj gastronómiou.

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

            • Septembrom končí leto, čas dovoleniek a prázdnin a začína opäť školský rok plný povinností. Po dvojmesačnej prestávke aj naša škola otvorila svoje brány. Dňa 05.09.2022 sme v kinosále Domu odborov oficiálne otvorili nový školský rok 2022/2023.

              Svojou prítomnosťou nás poctili vzácni hostia, partneri školy. Menovite riaditeľ rádia Frontinus Ing. Rudolf Podkrivacký a manažér hokejového klubu Vlci Žilina Mgr. Dávid Košút. Žiakom sa prihovorili milým slovom a popriali im veľa šťastia.


              Pani Mgr. Jana Maslová, poverená riadením školy, obzvlášť privítala žiakov prvého ročníka, zaželala im veľa šťastia a úspechov v našej školskej rodine a predstavila pedagogický zbor. Na ceste za poznaním všetkým prajeme veľa odhodlania, trpezlivosti a vytrvalosti.

              Veľa úspechov, milí žiaci a učitelia!