• Zo života školy

            • pIšQworky

            • Strategická hra piškvorky je stále populárna nielen na štvorčekovom papieri, ale aj v online prostredí. Na našej škole sme dali dohromady nadšencov tejto populárnej hry a zúčastnili sme sa online piškvorkového turnaja, ktorý organizuje spolok Student Cyber Games  už od roku 2008. Do turnaja sa prihlásilo mnoho českých a slovenských stredných škôl, my sme nemohli byť výnimkou. Súťaže sa pravidelne zúčastňuje obrovské množstvo žiakov, preto boli turnaje rozdelené do viacerých dní.     

              Hlavným zámerom projektu pIšQworky je podporenie súťaživosti, logického myslenia a trpezlivosti. Taktiež by organizátori radi rozvíjali u žiakov zdravé sebavedomie.

              Konkurencia bola naozaj silná, ale náš tím – Gastráči sa nenechal zahanbiť. Absolvovali sme 7 súťažných kôl, celý turnaj trval tri hodiny. V našej skupine bolo 34 tímov. Umiestnili sme sa na krásnom 14. mieste. Naši žiaci sa zúčastnili takejto súťaže prvý raz. Online turnaj sa im veľmi páčil, zabavili sa a odniesli si z neho nové zážitky a skúsenosti.

              Mgr. Gréta Hôrecká